تهدید وجودی برای مسلمانان هند

در بحبوحه افزایش نگران کننده ناسیونالیسم هندو، خطر یک فاجعه وجودی برای بزرگ ترین اقلیت مسلمان جهان در هند که تعداد آن ها بیش از 200 میلیون نفر است، وجود دارد.

به گزارش ایکنا به نقل از عربی 21، صحنه هند دیگر صرفاً یک درگیری سیاسی یا مذهبی نیست، بلکه یک پروژه سازماندهی شده با هدف ریشه کن کردن هویت اسلامی از این کشور و بازتشکیل یک کشور صرفاً هندو است.

چالش پیش روی مسلمانان هند چالش جدیدی نیست؛ بلکه با سرکوب شورش 1857 به رهبری مسلمانان علیه اشغالگری بریتانیا آغاز شد. مسلمانان دشمن اصلی تلقی می شدند و متعاقباً مورد مجازات دسته جمعی قرار گرفتند. مؤسسات آنها برچیده شد، موقوفات آن ها مصادره شد و آن ها از نظر سیاسی، آموزشی و اقتصادی به حاشیه رانده شدند .

اما خطرناک ترین تحولات با به قدرت رسیدن حزب ملی گرای هندو بهاراتیا جاناتا به رهبری نارندرا مودی آغاز شد که توانست با سوء استفاده از احساسات مذهبی، تبلیغات ملی گرایانه و نارضایتی هندوها پروژه موسوم به «هند هندو» را به قیمت از بین بردن تنوع تاریخی این کشور راه اندازی کند .

ویژگی های تهدید وجودی فعلی

خطر امروز صرفاً آزار و اذیت مذهبی نیست، بلکه یک پروژه جامع تمدنی است که برجسته ترین ویژگی های آن عبارتند از :

تبعیض قانونی: با صدور قانون جدید تابعیت که به پناهندگان غیرمسلمان تابعیت می دهد و صراحتاً مسلمانان را مستثنی می کند، تهدیدی برای سلب تابعیت میلیون ها مسلمان و توصیف آن ها به عنوان «مهاجران غیرقانونی» تلقی می شود . تغییر هویت آموزش و برنامه های درسی: با تغییر شکل تاریخ به منظور حذف مسلمانان از مشارکت و معرفی آن ها به عنوان مهاجمان خارجی و در نتیجه بازتولید نسلی که از اسلام متنفر است. هدف قرار دادن مساجد و نمادهای اسلامی: مانند مسجد بابری که در سال 1992 توسط افراطیون تخریب شد و امروز نیز مقدمات هدف قرار دادن مساجد دیگر مانند مسجد گیانواپی در بنارس در حال انجام است . کمپین های تحریم اقتصادی مسلمانان: از طریق هشتگ های علنی دعوت به تحریم تجار مسلمان و جلوگیری از فعالیت آن ها در بازارها و رویدادهای عمومی . بد جلوه دادن مسلمانان در رسانه ها: نشان دادن آن ها به عنوان تروریست، عامل پاکستان و یا ناقل بیماری های همه گیر، که به حملات علیه آن ها در خیابان ها مشروعیت می بخشد . تشویق به خشونت جمعی و مصونیت از مجازات: مانند قتل عام گجرات در سال 2002 زمانی که مودی وزیر ارشد این ایالت بود، یا حملات مکرر به مسلمانان به اتهام ذبح گاو اتفاق می افتد .

هند؛ اندلس دوم

دکتر ظفرالاسلام خان، روزنامه نگار و مترجم مشهور قرآن کریم به انگلیسی در مصاحبه ای آنچه امروز اتفاق می افتد را به دگرگونی های پیش از سقوط اندلس تشبیه کرد، زمانی که هویت اسلامی به تدریج از بین رفت، زبان عربی جرم انگاری شد و علما حذف شدند و به قتل عام و آوارگی اجباری ختم شد .

این مقایسه ممکن است اغراق آمیز نباشد. امروزه هند شاهد تلاشی برای مهندسی تمدن با هدف محو اسلام به عنوان هویت، فرهنگ و تاریخ از سرزمینی است که بیش از 1300 سال در آن مسلمانان سکونت داشته اند .

مطالعه تاریخ اندلس به ما می آموزد که زوال تمدن ناگهانی اتفاق نمی افتد، بلکه مرحله ای است:

پراکندگی سیاسی باعث شده است که مسلمانان وحدت خود را از دست بدهند و به مناطق متخاصم تبدیل شوند، همانطور که امروزه با تقسیم گروه های اسلامی به تشکل های متضاد اتفاق می افتد . از دست دادن آگاهی جمعی نسبت به تهدید وجودی؛ مردم جدیت تهاجم فرهنگی و مذهبی را فراموش کرده اند تا اینکه به یک واقعیت تحمیلی علیه آن ها تبدیل شده است . شکست در برابر هجوم تمدن و توسل برخی نخبگان به تسلمی شدن یا روی آوردن به ارزش های مسلط برای بقای فردی . تکیه بر دنیای خارج، اندلسی ها فکر می کردند که کمک گرفتن از کشورهای دیگر ممکن است آن ها را نجات دهد، اما این دریچه ای برای نابودی آن ها بود، چیزی که امروز برخی تکرار می کنند و از غرب می خواهند که از مسلمانان محافظت کند .

ابزارهای مقابله با تهدید

در مواجهه با این تهدید وجودی، یک پروژه مقاومت راهبردی ضروری است، پروژه ای که متکی بر فضای داخلی مسلمان هند باشد و به خارج وابستگی نداشته باشد. مهم ترین روش ها را می توان در موارد زیر شناسایی کرد :

ایجاد آگاهی جمعی: گسترش آگاهی نسبت به بزرگی مخاطرات و ایجاد درک عمیق نسبت ضرورت وحدت و همبستگی به دور از اختلافات فقهی و جناحی ضروری است . تقویت فعالیت های مدنی و حقوقی: از طریق حمایت از سازمان های داخلی و بین المللی حقوق بشر برای نظارت بر تخلفات، دفاع از حقوق مسلمانان در محاکم قضایی و مقابله با تلاش برای جابجایی و سلب تابعیت . فعال سازی رسانه های اسلامی در هند: مقابله با سخنان نفرت انگیز و ارائه روایت اسلامی مبتنی بر هویت ملی هندی که نشان دهنده سهم مسلمانان در ساختن هند جدید باشد. پایبندی به هویت اسلامی: با حمایت از تعلیم و تربیت اسلامی، حفاظت از زبان های عربی و اردو و تقویت نهادهای مذهبی مستقل از حکومت . ایجاد اتحاد با سایر اقلیت ها: مانند مسیحیان و دالیت ها که نگرانی های مسلمانان در مورد پروژه ملی گرایانه هندو را به اشتراک می گذارند، در نتیجه در را به روی اتحاد اجتماعی گسترده برای محافظت از کثرت گرایی باز می کنند . فشار بین المللی: از طریق جوامع مسلمان و هندی در خارج از کشور و نهادهای بین المللی که موضوع مسلمانان هند را در سطح جهان پویا نگه می داند و به عنوان یک مسئله حقوق بشری برجسته می کنند. آمادگی آینده برای رویارویی تمدنی: با معرفی کردن رهبران جدیدی از میان جوانان مسلمان که درک عمیق دین را با آگاهی سیاسی آمیخته و آن ها را قادر می سازد تا ملت را در مواجهه با چالش ها هدایت کنند . انتهای پیام

نظرات

captcha